News

7 months ago

Musicians 4 Musicians

Multumim Cristian Hrubaru si multumim Rock FM pentru sprijinul, pasiunea si compasiunea cu care ma ajuta in demersul nostru al artistilor de a ajuta colegii de suferinta in aceasta perioada NEAGRA pentru toti care care traiesc exclusiv din muzica sau din orice act artistic.

Multumim Cristian Hrubaru si multumim Rock FM!

You guys ROCK!

Va rog sa dati mai departe si sa ne ajutam artistii pe care ii iubiti si la ale caror concerte mergeeati nu demult!

Share & Care!

Suntem Impreuna!
...

View on Facebook

4 years ago

Musicians 4 Musicians

Muzicieni pentru Muzicieni“ Scrisoare deschisa “ - catre UCMR-ADA, Credidam si catre orice organism de gestiune colectiva


autordrept.ro/2017/02/13/dezbatere-privind-modificarea-statutului-si-a-regulamentului-general-ucm...


Buna Ziua,

Ma numesc Mihai Vlahopol si din nefericire nu am ajuns la ultimile dezbateri.

Sunt la UCMR-ADA cativa oameni care si-ar dori sa faca o treaba buna, sincer si intr-un mod transparent, insa in aceeasi masura sunt unii care NU doresc batai de cap, nu doresc "schimbarea mentalitatii colective de veche orinduire" - scuzati-mi expresia oarecum dura.

De ce spun asta?

Pentru ca de mai bine de 25 de ani UCMR-ADA NU este in stare sa faca un "PROIECT DE LEGE" impreuna cu artistii pe care ii deleaga OFICIAL in care sa fie exprimate si sa se reglementeze TOATE problemele acestei BRESLE a muzicienilor profesionisti sau fie ei si a muzicienilor care nu au studii de specialitate dar traiesc exclusiv din aceasta frumoasa meserie.

La ce ma refer?

TUTUROR muzicienilor care traiesc exclisiv din aceaasta meserie liberala ne-ar treui o serie de legi care sa ne ajute, nu sa ne UCIDA cu sange rece atat pe noi cit si visele noastre.

1. Sunt o multime de probleme de care ne lovim la orice eveniment fie el public, sau privat care tin de legislatia defectuaoasa si de taxele exorbitante in vigoare...

2. O alta parte a problemei este faptul ca tot printr-o lege ar trebui "reglamentate" o serie de probleme care vizeaza "politicile defectuaose" ale radiourilor si televiziunilor din Romania si anume politicile de "playlist-uri"...

Sunt multe tari Europene dar si in alte zone din lume unde pe post se da 80% muzica locala pentru a incuraja ARTISTII NATIONALI si LOCALI...

Daca s-ar promova 80% muzica Romaneasca ar avea loc in piata mult mai multe genuri muzicale si mult mai multi artisti, nu doar cei care cinta "asa zisa muzica comerciala" dance, house, si alte sub-genuri muzicale.

Ar aparea cu siguranta la suprafata muzicieni talentati si adevarati NU produse MEDIA "confectionate" artificial... si nu doar EI, CEI 7, 8 sau 10 artisti "nationali" de care nimeni nu are loc niciodata, nicaieri.

EXISTA in Romania muzicieni FABULOSI si ii tinem ascusi din cauza "indiferentei" Media, din cauza tuturor "cauzelor" si a "ratingurilor" si a politicilor PROASTE ...

De ce ar incuraja cineva MUZICA BUNA?...

Incurajarea, sustinerea si promovarea muzicii de buna calitate in orice mediu si in orice MEDIA ar incuraja enorm urmatoarele:

- CULTURA,

- MUZICIENII LOCALI,

- oraganizarea de concerte PLATITE corespunzator

- aparitia unor formatii cu adevarat bune si competitive la nivel MONDIAL

- Piata si desfacerea de instrumente muzicale...

- scolile de muzica private sau de stat

- Ar creea un standard ridicat al muzicienilor care ar fi incurajati sa faca asta.

- s-ar crea locuri de munca in multe ramuri de activitate adiacente aceste meserii liberale

- studiouri de inregistrari

- productii video si audio si sedinte foto

... si lista poate continua...De ce nu se face?

... Pentru ca nu se vrea! Pentru ca pe nimeni nu intereseaza defapt, pentru ca fiecare zice NU e treaba mea sau NU intra in atributile noastre.

Exista un O.N.G. care isi doreste sa colaboreze pe aceste teme cu oricine este deschis in acest sens.

Asociatia non-profit - www.musicians4musicians.ro/ vrea sa demareze un proiect pilot care sa dezvolte un PROEICT DE LEGE care sa ajute cu adevarat aceasta BREASLA.

Am incredere ca se vor gasi doritori care sa lupte sa schimbe ceva pentru ca ce se intimpla in acest moment este deplorabil si regretabil pentru cel putin 80% din muzicienii din Romania.Cu consideratie,

Mike Vlahopol
...

View on Facebook

4 years ago

Musicians 4 Musicians

Si pentru ca muzica ne UNESTE, sau ar trebui sa o faca!
Musicians 4 Musicians All Over The World
...

View on Facebook

5 years ago

Musicians 4 Musicians

Muzicieni pentru MuzicieniComunicat de presa

Asociatia “Mike Vlahopol - Musicians for Musicians” isi lanseaza activitatea
Daca nimeni nu ne ajuta… Ne ajutam NOI!

Marti, 29 decembrie, incepand cu ora 20:00, in clubul Cafeneaua Actorilor – Parcul Tineretului
( www.cafeneauaactorilor.ro )

La eveniment vor participa prieteni si invitati ai asociatiei, precum si artisti care vor sustine un Jam-Session, cu scopul prezentarii programelor pe care dorim sa le dezvoltam in viitor.

Intrarea este libera, iar oricine doreste sa participe este binevenit.

Asociatia “Mike Vlahopol - Musicians for Musicians” isi propune ajutorarea artistilor, membri ai asociatiei, de toate varstele, in toate etapele carierei lor. Ne dorim sa promovam cultura, muzica de calitate, la nivel national si international, si sa sustinem artistii talentati, de orice varsta, fara posibilitati financiare.

Printre obiectivele noastre se numara:

- infiintarea unei sali de repetitii pentru muzicieni,

- infiintarea unui studio de inregistrari audio-video pentru membrii asociatiei,

- apararea drepturilor si intereselor membrilor,

- promovare in mass-media,

- acordarea unor burse pentru muzicieni,

- Infiintarea unei scoli de muzica pentru copii defavorizati si nu numai

- asigurare medicala si alte beneficii menite sa le imbunatateasca atat calitatea vietii, cat si calitatea activitatii artistice.

Pe langa sustinerea in viitor a muzicienilor, asociatia isi propune sa ofere sprijin si altor categorii de artisti, cum ar fi: pictori, actori, fotografi, dansatori, coregrafi sau scenografi, prin organizarea unor cursuri de specializare si nu numai.

Biroul de presa al asociatiei.
...

View on Facebook

Jam session - moment, activitate muzicală unde muzicieni cântă, improvizând, fără repetiții sau aranjamente muzicale predefinite.

Jam Session - A jam session is a musical event, process, or activity where musicians play (i.e. "jam") by improvising without extensive preparation or predefined arrangements.
...

View on Facebook

5 years ago

Musicians 4 Musicians

Musicians 4 Musicians ...

View on Facebook